Sunday, July 20, 2014

Akhirnya dapat berpindah

Syukur alhamdulillah..aku akhirnya dapat pindah ke daerah pasir mas...dapt skolah yg dkt dgn rumah....syukur sgt2...tq Allah..sgla urusan menjadi mudah...minyak keretabpom akan menjadi jimat

Saturday, July 12, 2014

Senyum..tk perlu kata apa2

Berat 72kg di bulan yg mulia ini...alhamdulillah...lg 7kg nk capai berat idaman...

Friday, June 13, 2014

Roti jala..

Semalam wat roti jala tuk family....sgt puas hati..suami bg A+...hihihi

Pulau kapas

8hb jun baru2 nie...aku dan family bersama dgn family kakak aku tlh ke pulau kapas....naik dr jeti marang slma 20minit..br sampai ke pulau kapas..sangat menyeronokkan...macam aktiviti yg kami buat..snorkeling..berkayak...berjemur...hahhaha...pulau kapas sgt bersih..air hijau jer...

Tuesday, June 3, 2014

Tesco bsama family

Nie..pict 3 minggu lepas..

Suami dapat pindah

Sedih...suami dapat pindah masuk daerah p.mas...tinggallah saya soram2 kt jeli...nk drive hari2...tk laratnya...adus..dr rumah ke sekolah pergi dan balik mau 2 jam..kereta pula akan bergerak 2 buahla lepas nie...ongkos pom brtambah.....jadi tuk menghiburkan hati yg lara..saya beli pokok bunga..wink..wink

Jd tukang kebun

Time cuti skolah nie la aku jd tukang kebun bsama suami..ni la hasilnya

Tuesday, May 27, 2014

Thursday, May 22, 2014

Gambar terbaru..ukuran baru

Gambar terbaru..dgn ukuran yg baru..lama dah nk buat baju kurung moden dgn kain batik...4 tahun menunggu..akhirnya tercapai jgk hasrat...alhamdulillah..

Thursday, May 15, 2014

Penimbang

Sebenarnya kt rumah nie dah ada dua penimbang..tp tetap tk puas hati...nk g cari penimbang satu lg...yg permukaan besar sikit..jd mission hari nie...sambil amik mc..g beli penimbang....huhuhu

Mc today

Selepas  3 hari drive sendiri ke jeli...habis lebguh lumpuh seluruh badan...sakit sgt...jadi hari nie dah tak larat nk drive..amik mc...sebenarnya dalam kinggu nie kamarul kena g kota bharu...jd aku kena la drive sendiri...huhuhu...

Wednesday, May 14, 2014

Gembira

Hari nie...14hb mei...ada kakak pejabat datang aku...azini..kurusnya skarang...kenapa nie..hihihi..nampak ketara..berbunga2 hati aku dgr ayat tu...hari nie..berat dah 78kg...alhamdulillah..dan capai angka 7 kt depan...syukut padaMu Ya Allah

Monday, May 12, 2014

Dalam kenangan...

Rakan saya telah kembali kerahmatullah pada 21 dec 2013...seorang rakan dan adik yg baik..arwah hartini bt ibrahim..meninggal pada usia yg sangat muda..27 tahun..meninggal kerana eksident..kereta dipandu oleh suaminya.mengenali beliau pada awal feb 2011 hinggalah akhir hayat beliau pada 21 dec 2013..sehari seblm mesyuarat guru pertama tuk sesi 2014.....alfatihah..damailah kau di sana adikku...moga kau ditempatkan ditempat bersama2 org yg beriman..

Sunday, May 11, 2014

Dulu dan sekarang

Genap setahun. Before  16 mei 2013 berat dalam 90kg....hari guru..after..11 mei 2014..80kg...hihihi...tp start diet br 26hb feb 2014...

Cuti skolah...

Tk lama lg dah nak cuti...lg 11 hari bersekolah tidak tmasuk dgn cuti...pelajar skrang tgh periksa tgh tahun...cikgu sibuk doh berdiet....teruskan bersemangat

Tensen

Sebenarnya diet nie..meme membuatkan kepala aku nie ting tong...mana tak ting tong..semua makanan kena cut...sampai bila...sampai raya...oh tidaakk...ya Allah..kau kuatkanlah semangatku ini...tabahkanlah hatiiku dalam menghadapi cabaran ini..demi aku..demi ank2ku...demi sebuah kehidupan ...berat bilo ko nak turun..dah seminggu dok 80kg...tensen...nk workout malas...adeyyyyy

Saturday, May 10, 2014

Jumpa kawan2 lama

Best...setelah sekian lama...sesudah aku dapat transfer ke kelantan pada hujung tahun 2009..inilah kali pertama dapat jumpa balik dgn kakak kt smk sg kwrtas dulu...sangat seronok dpt berjumpa...cuma rasa rerkilan sbb tk sempat nk bawak balik ke rumah...sesungguhnya masa amat mencemburui kami

Baju batik

Disebabkan misi nak kurus dalam proses...maka baju batik dan seangkatan dgnnya...masih dalam simpanan sbb nk g jahit takut nnti makin kurus...hahhaha..takut lari fitting...ini antara kain pasang dan batik yg belum dihantar jahit

Sudah 2 bulan lebih

Bermula 26hb feb sehingga ke hari ini..10 mei 2014...dgn rasminya berat aku dr 90kg turun ke 80kg...bacaan gula pom sgt2 okay...
Alhamdulillah...semoga aku terus beristiqomah dalam meneruskan perjuangan ini..target nak dapatkan 70kg sebelum raya...