Saturday, February 28, 2009

tipsku...tipsmu

Nifty Tips ( aku amik dari blog dieha.. ) boleh ker....

Here's some tips to follow.

A. TIPS FOR LOSING WEIGHT
(credits to Stella)

Many of us, who wants to lose weight, always hope for faster results. Yes, with Herbalife shakes you can have the best results and faster results, but it will still depend on you..! Why? Below are the things you may want to follow if you want faster results.

- Consistent in taking the shakes, 2 shakes to replace 2 meals and take 1 normal meal. Do not try to skip any of your meals!
- No off day for weekends! (Must continue 2 shakes to replace 2 meals and 1 normal meal)
- Make sure the amount of F1 is sufficient. Recommended 4 scoops F1 per shake.
- Drink plenty of plain water 1-2 liter per day is the best, the more the better..
to calculate your ideal water intake is to take your weight in kilos and divide it with 30.

for example: weight, 55 kg.

55/30 = 1.83 litres - ideal water intake per day

This doesn't mean u have to consume exactly 1.83 litres. If u feel thirsty, u can drink extra water.

please refer: How To Drink More Water Everyday

- When preparing the shakes, use only plain water, do not add with yogurt/milk/soy milk.
- Avoid snacking unhealthy food like junkies, sweets, chocolates..etc etc..
- Avoid sweet drinks like nescafe, milo, horlicks, soft drinks, can drinks.. etc etc..
- Replace the temptation of snacking by taking additional shakes or snack healthy snacks like Lemon & Whey Protein Bar / Soy Roasted Nuts
- In between if you feel hungry, take additional shakes or drink plain water
- regular exercise, do not need to do extreme exercise.. just by jogging and doing brisk walk will do. Make an effort to walk 10-20 minutes per day. if u want to target certain areas, like thighs, arms, or abs.. u can focus on workout that target these areas.
- don't be too stress. try to have a good mood and be positive everyday
- don't always sleep late and get enough rest


B. TIPS FOR EATING OUT

- Choose foods that are steamed, broiled, baked, roasted, poached, or stir-fried, but not deep-fat fried.
- Share food, such as a main dish or dessert, with your dining partner.
- Take part of the food home with you and refrigerate immediately. You may want to ask for a take-home container when the meal arrives. Spoon half the meal into it, so you're more likely to eat only what's left on your plate.
- Request your meal to be served without gravy, sauces, butter or margarine.
- Ask for salad dressing on the side, and use only small amounts of full-fat dressings.
- Ask for nutrition information (for example, calories, saturated fat, and sodium) before you order when eating out.


C. TIPS FOR HEALTHY GROCERY SHOPPING

Healthy eating starts with healthy food shopping. You can avoid all the packaged and processed foods in the middle by shopping at the peripheral of the store - where you'll find fresh produce, meat, and dairy.

- Spend most of your time in the produce section. if u don't have time to prepare fresh produce, frozen fruits and vegetables are a great alternative
- In the bakery section, look for whole-grain breads. you don't have to go cold turkey on the sweets - allow yourself to purchase one dessert each week.
- dairy food can have a surprising amount of fat. in the dairy section, select non-fat or low-fat milks and cheeses.
- go fish? some fish contain omega-3 fatty acids, which can reduce the risk of heart disease. purchase fish for a least 2 meals per week and a lean cut of meat for one meal per week. Catfish (ikan keli) is a good choice and a cheaper alternative compared to salmon! Ehehe.
- read nutrition labels. according to the American Heart Association, no more than 30% of your daily calories should come from fat. limit the saturated fat in your family's diet no more than 15 percent of total calories.
- Learn to be a label reader. Reading the product label is the best way to find out more then what is advertised on the box. Ingredients are listed in order by the quantity actually used when making the product. The ingredients used the most are listed first . So for example, if you are looking for avocado dip you will want to see avocados listed in the first part of the ingredient list, not the last part. If you are looking to cut fat from your diet, watch being sold with words such as lite or fat-free which have a broad usage allowance. By reading the label, you can get a better idea of what the fat to calorie ratio is as well as other valuable nutritional information.

Friday, February 27, 2009

inilah jawapangku...bila kena tag...

huu.hu...aku kena jawab tag ...

inilah jawapangku yg seadanya...

1. What Is Your Name: namaku nor azini shairiyah
2. Four Letter Word: nasa( singkatan nama aku )
3. A Boy's Name: nawawi...kawan aku yg dah jadi pondan sekarang..aaauw..auwww..
4. A Girl's Name: Nur Ainur Mardiah ( kalu aku dapat baby girl...ni lah namanya..)
5. An Occupation: ngajar la pulak..he..he
6. A Color: nila ( biru la tuh )
7. Something You'll Wear: necklace
8. A Food: nasi kerabu and macam-macam jenis nasi...
9. Something Found In The Bathroom: no entry...tak mau..tak mau...mak dara tgh mandi
10. A Place: ntahlah....tapi aku suka g tempat yg sejuk....
11. A Reason For Being Late: nasi tak masak lagi..aku sebelum g skolah..masak nasi dulu....
12. Something You'd Shout: no way....
13. A Movie Title: nasib si labu labi
14. Something You Drink: neskape
15. A Musical Group: ntahlah..aku tak tau nak jawab apa ,,sbb lama dah tak fokus pada group..minat lagu jer..
16. An Animal: nyamuk.. tak mau..tak mau.. aku cukup sensitif ngan nyamuk....
17. A Street: no street( nama baru )
18. A Type Of Car: nissan ....sebnar aku guna myv SE jer
19. A Title Of Song : na..na..na ganu kiter..erkkk

boleh gitu....yea..sepah masuk akhir...

menuku yang baru

menuku......baru nak kongsi..baru mula tadi ( 27.2.2009 )


kul 6.20 a.m
1 mug teamix

7.13a.m
3scoop f1 + 400ml

in between
400ml Tea Mix
500ml H²O

1.00 ( balik skool)
3scoop f1+1 f3 + 400ml

in between
1500ml H²O
2 keping IKO
2 batang fishball ( suami aku la beli..) dia kalau nampak aku tak makan mulalah suruh makan...

8.30 mlm
g pasar malam.. nih.. kontrol222 bebeh..
400ml Tea Mix
1500ml H²O

penimbangku...

aku ada dua penimbang.. satu kat sekolah dan satu lagi kat umah..
yang buat aku pening...duanya kalu aku timbang angkanya tak sama.. means berat aku jadi lagu lain...
yang kat umah nie jenis digital..aku beli mahallah jugak rm108.. brand rozelle...tapi aku rasa macam tak puas ati jek.. sebb bila aku timbang.. susah angka dia nak turun...
yang bestnya penimbang kat sekolah rega rm20 jek.. tapi aku suka... sbb berat aku dah jadi 8*...he..he aku tak tau mana yg betul..
..
aku ada terbaca blog kamarul klang... mmg betul2 menaikkan semangat aku...mulai dari saat itu.. aku dah tak terkantoi... penurunanan pong dah positif...

Monday, February 23, 2009

rumahku yang ditinggalkan





inilah rumah yang aku cerita tu... rumah aku nie tak complete lagi.. banyak benda lagi nak kena beli.... tapi tunggu dapat pindha dulu baru beli...sedihnya

upin dan ipin...betul....betul






semalam aku sekeluarga g tgk upin dan ipin.. bukan main suka lagi anak2 aku..
tak sabar nak pergi..inilah wajah kegembiraan yg jelas ternampak..

Saturday, February 21, 2009

sedihnya aku rasa...

mood aku dalam beberapa hari nie tak berapa baik.. aku pong tak tau kenapa..
sedih sajer rasanya...

semalam aku ada mengadu pasal sendi ibu jari aku yang sakit pada kawan aku... dia kata itu tanda penyakir artritis... mula2 dia serang kat ibu jari.. sedih aku dngar.. sebab aku mmg dah ada penyakit lain...aku mmg regular chechup kat hkl.. untuk penyakit tiroid.. ( kalau korang baca.. aku mmg ada tulis pasal aku dan tiroid tahun 2007 ) kencing manis dan darah tinggi...untuk penyakit tu saja aku dah dapat banyak bekal ubat.. inikan pulak untuk penyakit sendi... aku rasa betul2 takut..
...aku takut tak sempat nak tgk anak2 aku membesar .
...takut bila kita ada penykait nie.. orang dah tak sudi...
..takut menyusahkan orang...
.. jadi jalan yg terbaik.. aku fikir.. aku amik herbalife nie... bulih kontrol semua...

lagi satu.. aku sedih bila mintak pindah jer.. tak dapat.. rumah aku dah siap....tapi aku still tak dapat pindah...
bulan2 aku kena bayar rm1200 untuk umah tuh dan umah sewa yang aku duduk sekarang rm 500...sedih dan tertekan aku... buat rumah cantik2 tapi tak dapat duduk.. aku pong tak tau kriteria apa yang orang KPM nak..aku kat sini dah lapan tahun.. suami aku pulak dan nak masuk 13 tahun...lagipong aku nie berpenyakit.. ntah dapat tak duduk umah aku tuh..
kadang2 bila aku fikir balik... orang KPM nie tak adil dalam hal perpindahan nie.. macam alasan yang diberi ..maaf kelantan dah penuh.. tak cukup tempoh dan bla..bla.. yg buat aku rasa nak ***** saja orng KPM tuh.. meyampah betul aku dengan alasan diaorang.. dia orang mmg ******... kawan aku yang dapat balik kelantan semuanya tak ikut kriteria yg dia orang cakap.. YA.. Allah kuatkanlah iman aku nie...kadang2 aku terpikir nak pergi KPM tuh dan *******saja orang kat situ ( nada geram ). suka berjanji tapi tak tunai.... tapi aku pk pulak yg aku nie profesional.. kalu tidak...

maybe diaorang tak rasa apa yang aku rasa sbb dia orang tak rasa sendiri...kalaulah benda ini terjadi pada keluaraga atau anak diorang baru diaorang rasa.. amin.......

umah aku sekarang mak aku dok sorang ..umur dah 70 tahun...dia mmg nak dok ngan aku.. tapi nak buat macamana sebb anaknya masih tak dapat pindah...
bila aku cerita pada org KPM diaorang kata aku menipu... tapi tak perlah Tuhan tu mahan adil.. maybe satu masa nanti diorang tu akan duduk sorang sampai ke tua.. sbb anak2 dioarang tak bulih balik... itu namanya hukum karma... kat dunia lagi pembalasannya..masa tu mayb diaorang akan ingat kat aku...insan yang teraniaya.. dah lima tahun aku mintak pindah.. kawan aku mintak sekali jer dah dapat..

Saturday, February 14, 2009

aku yg tak berubah

aku kena tegor( nasihat ) ngan che abe...

dia kata kalu amik herbalife nie mesti malas masak....
yang jadi mangsa dia la..
dan satu lagi mesti g pasar malam.. dan bila g pasar malam yg jadi mangsa.. aku la...
asyik terkantoi jer..
padan muka..tak leh kontrol nafsu

dah dua ari terkantoi...

korang2 yang masih mendara sampai sekarang...buat betul2 nanti dah ada suami susah pulak.. dugaannyar besar.. tul tak adiwish dan cik jah yg tgh sarat.. anda setuju.. sila antar undian..

jadi minggu nia aku tak timbang..sbb aku nie jenis tak leh terima kenyataan...mesti tak turun...

aku lani dok sibuk download citer drama korea dan hongkong...tq adiwish sbb bg link... dok berebut ngan che abe aku...masing cbuk dok depan pc.. maklumlah masing2 tak der kerja...anak2 pong dah besar..buat kerja masing2...

aku ada dua orang je anak.. dua2 putera... sulung darjah satu.. yg kecik tapi besar dah lima tahun.. dua2 dah skolah...
dulu yang sulung tuh.. kalau ada orang tanya pasal aku yakni umi dia.. dia akan kata 'umi kimi besar, umi kimi makan banyak ' dengan nada bangga. dia tak tau yg ayat dia tuh dah menjatuhkan maruah aku.. hi..hi..hii.. tapi biasalah budak .. cakap mesti betul punya.. ari ni tak g taman... malas la..

Wednesday, February 11, 2009

rutin harian ku

anak aku yang sulung tahun nie dah darjah satu.. jadi sebelah pagi dia pergi sekolah kebangsaan.. sebelah petang pulak sekolah agama...
jadi rutin harian aku adalah pergi ambik dia dari skolah agama kul 5.30 petang...

lepah tu dalam kul 6.30 pulak bawak anak g taman di kg taman jasa kat ulu yam... dekat umah aku.. tapi yang tak bestnyer mesti jumpa dengan pelajar2 aku... biasanya yang lelaki.. sibuk aku dok main buaian mesti ada yang tegor ...ehhh cikgu...itu tak per lagi...
nie yang berlaku petang tadi.. sedang aku dok syok main buaian.. tiba ada pelajar aku tegur .. cikgu hati2 main .. nanti jatuh ( dalam ati aku sayang jugak diaorang kat aku.. ) tapi aku tahu dia orang tu perli kot.. sebenarnya aku lagi risau takut buai tu runtuh.. ha..ha..ha......budak tuh tadi baru aku ngajar kelas dia.. tingkatan lima yang paling last sekali...

dalam kelas jangan tido lagi k??

asam garam keluarga

|| Awal kawin
isteri : bang nak duit sikit
suami : ambik la..kan duit ayang juga

|| Pertengahan kawin
isteri : bang nak duit sikit..
suami : ayang lum gaji lagi ker ?

|| Hujung2 nyawa....
isteri : bang nak duit sikit...
suami : nak buat apa,nak beli apa,kan hari tu dah bagi (tahun lepas), nak beli mas la tuuuu....!! lain tak de mas...mas...mas...


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Jom..dari duduk rumah, bosan plak.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke.."

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "apa shopping moping..?..aku kompang kang...."


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "OK..no problem.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "Awak tak boleh masak ke ?"

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "awak nikah je lah ngan mamak kedai tu..."


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang mengandung.."
Suami : "Abang tak sabar nak lihat anak kita.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Abang tolong buat susu anak.."
Suami : "Abang mengantuk laa..ayang buat laaa.."

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Cuba awak tegur anak tu sikit.."
Suami : "Haiii..anak awak..memang ikut mak...gerenti bengong nyer..."


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "OK..no problem.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "Saya penat, awak ajelahh yang buat.."

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : " apa kata awak masak, awak kemas, awak buat sumer...saya sibuk nak baca suratkabar ni, nak amik tau perkembangan dunia..."


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Apa yang ayang inginkan.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Setiap tahun saya berikan...tak cukup lagi ke ?"

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "bukan harijadi awak dah lepas ke?"...


|| Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : "takpe, biar abang masak.."

|| Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : "masak jer la apa2 jer.."

|| Penghujung perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : " bakar je lar dapur tu..."...

untuk pengetahuan semua... kadang2 peristiwa tu betul2 kena batang hidung aku...aduh sakitnye.. tapi aku fasa pertengahan perkahwinan la..hujung belum lagik... korang bila lagi.. terutama buat yang mendara sampai lani..hi..hi.. moga cpt jumpa jodoh no/....

Tuesday, February 10, 2009

kalori...bahayo weh...

PANDUAN MENGIRA KALORI MAKANAN

Kategori:Kuih Muih
1. Kasuiberkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9. Karipap (sebiji) = 130 kalori
10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori

Kategori: Lauk Pauk
1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori

Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5. Burger keju (satu) = 425 kalori
6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori

Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2. Betik (sepotong) = 45 kalori
3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4. Durian (5 ulas) = 64 kalori
5. Limau (sebiji) = 42 kalori
6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7. Nenas (sepotong) = 59 kalori
8. Epal (sebiji) = 63 kalori
9. Ciku (sebiji) = 44 kalori
10. Mangga (sebiji) = 103 kalori


kategori minuman

minuman berkabonat 1 tin 285g - 120 kal
minuman kotak 250g - 105 kal
susu tepung penuh krim 1 sudu makan - 33 kal
susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan - 25 kal
aiskrim 2 skop- 390 kal
susu pekat manis 1 sudu makan - 71 kal
yogurt rendah lemak 1 cawan - 90 kal
mentega 2 sudu teh - 75 kal
keju chedar 1 keping -58 kal


kalau boleh satu ari tuh...ambik dalam 1000kalori saje..

Monday, February 9, 2009

tersurat dan tersirat

Disebalik kata-kata seorang wanita yang perlu difahami oleh Lelaki.

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu? Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum? Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, kan. Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la. Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi... Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja. Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla... Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you . Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu? Makna tersembunyi: cemburu nie..kalu sebut.. siap kau

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you. Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih,hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.Jangan harapla

Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku. Kalau tak percaya, cuba tanya isteri atau awek masing-masing, betul tak cakap di mulut tak sama dengan niat di hati. Bukannya kaum perempuan ni tak jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi, maklum la, kaum perempuan ni kan pemalu. HEHEHEHEHE....

Sunday, February 8, 2009

Berat dah turun..hi..hi

tapi aku tak sure penimbang nie betul ke tidak...sbb semalam aku timbang turun 500g saja.. alih2 bila aku timbang pagi nie dah jadi 91.5kg..jadi penurunan seminggu adalah 2.5kg...
semangat tul aku nie..jadi lebih bersemangat....AKU HARAP BENDA NIE AKAN BERTERUSAN..
SBB MASA PART 1 DULU.. BERAT AKU MMG DAH JADI 80 LEBIH.. TAPI SBB ASYIK MAKAN.. TU LA JADI 90 LEBIH BALIK.. sekarang dah insaf....

terus aku g wat shakes untuk breakfast...
lagi satu semalam aku dah g beli biskut IKO yang macam Miza PFS selalu makan...mmg sedap.. thank miza dan dieha.. kerna info yang diberi...

Saturday, February 7, 2009

heykal

Anak-anakku


aktiviti di masa lapang

Friday, February 6, 2009

ibu jariku sakit

selama ini aku mmg perasan ibu jariku sakit...
bila aku benghkokkan..mesti rasa sakit...

pagi tadi baru aku perasan..
kenapa ianya sakit..
sbb aku suka cubit budak...
budak yang malas....

sbb tadi bila aku nak cubit...aku dah tak larat nak cubit..
terpaksalah aku guna tali hayat yang kedua iaitu tangan kiri pulok..
tapi tak lah sedominan tangan kanan..

untung budak tuh..

opppsss..sorrry..cekgu tak sengaja nak cubit tuh..

tahniah kepada pelajar yang dapat g MRSM.....belajar rajin2....

sebab aku amik balik herbalife

antara sebab2 bakpo kawe amik balik herbalife...

1. mmg berkesan

2..aku mmg ado penyakit tiroid, kencing manis dan darah tinggi yang mano bila aku make hl nie..semua tu jadi normal....sbb pemaknan yang sehat...

3..jadi sekarang nie aku amik balik hl nie..lebih kepada kesihatan.. dan bukannya nok kurus sgt...

4..macam dcd cakap..bila makan herbalife nie..sesak nafas..( sbb makan banyak sgt )dan kebas kakitangan dah beransur pergi...yang tinggal hanya keselesaan....

5.aku cuti dari herbalife nie, lepas cuti sekolah ari tuh.....skrg bila dah sekolah aku stat balik..macam belajar pulok..

Thursday, February 5, 2009

semangat msih membara...

setakat ari nie..
semangat aku semakin membara...mungkin sbb banyak terbaca blog2 yang mengasyikkan..hinggakan aku mula lagi sekali dengan produk hl..nie..

harap semngat aku nie kekal sehingga misi tercapai...

p/s ..tapi gak kalu cuti skolah mesti terbabas.....Ya ..Allah kuatkanlah semngat hambamu ini dari godaan makanan...Aminnnnnnn....

Tuesday, February 3, 2009

lama tak updattte

assalamualaikum...
lama sungguh kawe tok update blog nih..
rasa malu pulok ko saing2 yg rajin dok update...

sebenarnya ari tu kimi dah stop kejap hb nie....
sbb naik banyok sangat lepas raya tuh..sbb tu la tok rajin nok update...
tapi loni nak mula balik la..
teruja tgk miza dah jadi 73 kg
semangat betul miza the cute nie..

ok lah ..kalu nanti kita bual semula..

p/s.. cik jah dah bersalin ko>>>>